De werking van elektra en gas

Als het donker is heb je licht nodig om iets te kunnen zien. Na een lange dag werken wil je ’s avonds lekker op de bank hangen met je favoriete serie op de televisie. Voor een belangrijke afspraak wil je glad gestreken kleding aan. En je wilt bloemkool en rijst kunnen koken wanneer je honger hebt. Voor al deze primaire en secundaire levensbehoeften heb je een gas- en/of elektriciteitsaansluiting nodig.

Een elektriciteitsaansluiting is nodig zodat je bijvoorbeeld kan stofzuigen of om de koelkast zijn werk te laten doen. Met behulp van een elektriciteitsmeter wordt een woning aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit net omvat allemaal leidingen die elektriciteit kunnen transporten van de centrale naar de belanghebbende. Alleen als een woning of pand is aangesloten op dit net kan er gebruik worden gemaakt van stroom. Dus zonder aansluiting is het niet mogelijk om bijvoorbeeld te stofzuigen.

Net als elektriciteit wordt gas in Nederland als iets heel vanzelfsprekends beschouwd. Maar zo vanzelfsprekend is het niet, want gas moet een hele weg afleggen voordat het een woning of pand heeft bereikt. We willen allemaal gebruik maken van gas, want we willen eten kunnen koken en het huis verwarmen. Hiervoor is een gasaansluiting nodig. Met behulp van een gasmeter in de woning kan gas worden aangesloten op het gasnetwerk. Eenmaal aangesloten wordt het pand binnen no time warm gestookt. Op onze website van Stroom en Gas deal vind je de beste energieaanbieders op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *