Besparen van stroom en gas is niet alleen goed voor de portemonnee. Je draagt ook bij aan een beter milieu. Wij constateren dat energieprijzen regelmatig schommelen door er constant veranderingen zijn in vraag en aanbod. Bij een economische groei stijgen ook de prijzen van energie mee. Anderzijds, als het minder goed gaat met de economie, dalen ook de prijzen van energie. Wat nog meer invloed heeft op de energieprijzen zijn politieke onrust, het seizoen en weersomstandigheden. Als deze omstandigheden ongunstig zijn dan dalen ook de energieprijzen en andersom. Als afnemer kun je hier slim op inspelen door over te stappen naar een energieaanbieder die op dat moment gunstiger is dan de huidige leverancier.

Kosten besparen kan ook door zuiniger met je energie om te gaan. Je bespaart een hoop geld door bijvoorbeeld elektrische apparaten te kopen met een zuinig energielabel. Op een label staat duidelijk vermeld hoeveel energie het apparaat verbruikt. Ook kun je flink besparen door je huis volledig te isoleren. Dit soort maatregelen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar zijn ook nog eens milieuvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *